Ajutor de stat pentru încălzirea locuinței


177740_articolPentru a beneficia și în acest an de ajutoare de stat pentru încălzirea locuinței, în timpul sezonului rece, persoanele singure și familiile cu venituri mici trebuie să se adreseze primăriilor până la data de 15 octombrie, dar și să îndeplinească anumite condiții.

Ajutoarele financiare de la stat se acordă doar pentru principalul sistem de încălzire folosit la domiciliu/reședința, pentru consumatorii de energie termică în sistem centralizat, energie electrică, gaze naturale sau lemne, cărbuni și combustibili petrolieri.

Consumatorii vulnerabili pot obține ajutor pentru energie termică, în cazul în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1,572 ISR (786 de lei) în cazul familiilor și 2,164 ISR (1082 de lei) în cazul persoanei singure, ajutorul pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri, venitul net mediu lunar pe membru de familie sau al persoanei singure trebuie să fie de cel mult 1,230 ISR (615 lei).

Acordarea ajutoarelor se face pe baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere referitoare la componenţa familiei, veniturile acesteia şi bunurile deţinute, conform OUG nr. 70/2011.