Noi reguli la asigurarea obligatorie a locuințelor


asigurarea-locuintelor
Autoritatea de Supraveghere Financiară e publicat proiectul de Normă pentru modificarea şi completarea Normei nr. 7/2013 privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.

Având în vedere publicarea Legii nr. 191/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată, precum și obligația Autorității de Supraveghere Financiară de a emite norme de aplicare a legii, ASF a elaborat proiectul de modificare şi completare a Normei nr. 7/2013 privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundaţiilor.

Modificarile şi completările Normei nr. 7/2013 vizează în principal următoarele aspecte:

  • modificarea textului normei, pentru a se asigura concordanța cu prevederile din Legea 260/2008, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • modificarea aspectelor privind formatul poliței de asigurare PAD, respectiv excluderea certificatului de asigurare, în conformitate cu dispozițiile legii;
  • reglementarea anumitor aspecte tehnice ce cad în sfera de competenţă a Autorităţii de Supreveghere Financiară, aşa cum este prevăzut de Legea 260/2008 republicată, cu modificările și completările ulterioare.