Proiect privind interzicerea acţiunilor politice în campusurile universitare


lc
Potrivit unui proiect de lege iniţiat de 12 deputaţi PSD şi unul al Minorităţilor, activităţile de natură politică vor fi interzise în campusurile care aparţin unităţilor şi instituţiilor de învăţământ. Documentul a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Articolul unic al proiectului prevede că “în unităţile, în instituţiile de învăţământ, în campusurile aparţinând unităţilor şi instituţiilor de învâţământ precum şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi activităţile de natură politică şi prozelitismul religios”.

În acest sens iniţiatorii actului normativ consideră că toate evenimentele şi acţiunile de tip promovare electorală afectează în mod direct procesul de pregătire al studenţilor, deoarece le sustrage atenţia acestora de la procesul de învâţământ.