Sprijinirea sectorului balnear cerut de asociaţiile profesionale


imagesPreşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu, a menţionat faptul că prezenta Lege a turismului, în forma în care apare în acest moment pe site-ul Ministerului Economiei, nu face nicio referire la turismul balnear, cu foarte multe incoerenţe şi inadvertenţe.

Asociaţiile profesionale cum ar fi OPTBR, ANTREC, ANAT, FPTR cer un capitol distinct despre balneoturism.

Astfel reprezentanţii OPTBR cer revederea Legii Turismului şi uncluderea prevederilor care să stipuleze anumite praguri de investiţie de la care să se ofere anumite facilităţi, în timp ce conducerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) vrea ca în noul text să existe un singur tip de agenţie.

“Suntem cea mai frumoasă şi complexă formă de turism şi orice guvern trebuie să aibă în centrul atenţiei sale sănătatea populaţiei. Dacă nu se ocupă de noi, nu se ocupă nici de sănătatea cetăţenilor. Vrem să se reactiveze o comisie formată din toţi reprezentanţii asociaţiilor care fac parte din Consiliul Consultativ al Turismului şi să examineze cele două texte, cel discutat cu noi şi cel textul postat pe site şi care nu are nici o legătură cu discuţiile purtate cu noi. Încercăm să găsim un text care să convină ambelor părţi”, mai spune Nicu Rădulescu.