1 septembrie – termen pentru Noul Cod Fiscal și reducerea TVA


ponta_(1)Premierul Victor Ponta a declarat faptul că până la 1 septembrie trebuie să fie în vigoare Noul Cod Fiscal și reducerea TVA. Adoptarea Noului Cod Fiscal este important pentru mediul de afaceri, pentru că după 1 septembrie toate companiile mari își fac planurile de investiții în România.

Oficialul a menționat că în acest sens este posibil să se petreacă o sesiune parlamentară extraordinară sau se va adopta ordonanță de urgență în Guvern.

“Ambele variante sunt posibile. Până la 1 septembrie trebuie să avem în vigoare Codul Fiscal și reducerea TVA, un lucru pe care l-a cerut mediul de afaceri și l-a asumat Guvernul și Parlamentul României, în unanimitate, pentru că după 1 septembrie toate companiile mari își fac planurile de investiții în România – și nu putem să îi ținem până ne certăm noi politic. Pe mine mă interesează cei care fac investiții, locuri de muncă și plătesc taxe în România. Ei trebuie să știe pe 1 septembrie, nu doar cât este TVA-ul – 19% – dar toate celelalte măsuri din Codul Fiscal, repet, pe care le-am lucrat împreună”, a declarat Victor Ponta.