Norme metodologice privind decontarea cheltuielilor cadrelor didactice care fac naveta


naveta-cadre-didactice_4653
Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, normele metodologice privind decontarea cheltuielilor cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat pentru naveta la şi de la locul de muncă.

Decontarea cheltuielilor pentru navetă la şi de la locul de muncă este destinată cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar care nu dispun de locuinţă în localitatea unde au postul.

Potrivit actului normativ, naveta beneficiarilor poate fi efectuată cu mijloace de transport ale operatorilor de transport autorizaţi – transport în comun: microbuze, autobuze, tren, ambarcaţiune sau autoturismul proprietate personală sau deţinut/ă legal.

Transportul beneficiarilor cu mijloacele de transport ce aparţin unităţii de învăţământ sau autorităţii administraţiei publice locale se va efectua gratuit, conform programului şi pe rutele stabilite prin hotărâre a autorităţii deliberative, precum şi cu respectarea orarului unităţii de învăţământ.

Cadrele didactice au obligaţia să prezinte lunar instituţiei de învăţământ în care îşi desfăşoară activitatea, documentele justificative pentru decont însoţite de cererea tipizată pentru decontarea lunară a navetei.
Decontarea cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă se face integral, în luna următoare depunerii documentelor justificative, în condiţiile stipulate de metodologie.