Regulament privind stabilirea locurilor de muncă a funcțiilor bugetare din Administrație


Carti

Un proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare “ADMINISTRAŢIE” a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Potrivit proiectului de act normativ, Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare “ADMINISTRAŢIE” se aplică personalului care ocupă funcţiile bugetare prevăzute în Anexa nr. I – Capitolele I şi II la Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare.

Ordonatorii principali de credite stabilesc sporurile prevăzute de prezentul regulament numai pentru acele categorii de personal pentru care activitatea se desfăşoară în condiţii speciale de muncă, în scopul compensării financiare a riscurilor la care persoanele vizate se supun prin desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii.

Dacă autoritatea sau instituţia publică înlătură cauza care a condus la desfăşurarea activităţii în condiţii speciale, cu aceeaşi dată încetează acordarea sporurilor, se mai arată în proiect.