Proiect: Deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria)


descărcare (8)Ministerul Afacerilor Interne a supus spre dezbatere publică proiectul de Hotărâre cu privire la deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria).

Astfel, actul normativ prevede aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria) pentru traficul internaţional de persoane și de mărfuri, cu program de funcţionare între orele 00.00 – 24.00. De asemenea, se are în vedere interzicerea transportului de mărfuri care este supus, în mod obligatoriu, controlului fitosanitar şi veterinar, transportul de mărfuri periculoase, dar și tranzitul vehiculelor lente.

Operaţionalizarea punctului se va realiza după ultima notificare prin care părţile se informează reciproc despre îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare a documentului de cooperare al cărui obiect îl constituie modificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare, semnat la Bucureşti la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenţiei dintre România şi Republica Ungară privind controlul traficului rutier şi feroviar, semnată la Bucureşti la 27 aprilie 2004.

Cheltuielile de personal, pentru dotări şi alte amenajări specifice se vor suporta de fiecare ordonator de credite pentru instituţiile care desfăşoară activităţi, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în punctele de trecere a frontierei.

Deschiderea punctelor de trecere a frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria) va constitui o măsură favorabilă pentru dezvoltarea economiei productive şi comerciale, pentru promovarea turismului, pentru facilitarea accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră, cât şi pentru înlesnirea mobilităţii bunurilor şi persoanelor.