19 noiembrie ar putea fi declarată Ziua Bărbatului


19noiembrie-485x388

Printr-un proiect de lege, depus în 10 iunie la Senat, se propune declararea zilei de 19 noiembrie ca Ziua Bărbatului, iar 8 martie ca Ziua Femeii.

Iniţiatorii propunerii legislative, Nicolae Bădălău, Florinel Butnaru, Sorin Constantin Lazăr, Pavel Marian, Nelu Tataru şi Ioan Iovescu, susţin că astfel s-ar reglementa un echilibru de gen şi s-ar promova egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Ei au arătat că această zi este sărbătorită în 60 de ţări.

În expunerea de motive a proiecului, se arată că Ziua Bărbatului a fost inaugurată în Trinidad Tobago, în 1999 şi îşi găseşte susţinere la mai multe persoane şi grupuri din Australia, Caraibe, America de Nord, Asia, Europa, Africa şi ONU.

Proiectul prevede ca autorităţile administraţiei locale să poată să organizeze cu această ocazie manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestor zile, iar societăţile publice de televiziune şi radio să includă în programele lor emisiuni dedicate promovării drepturilor femeii şi, după caz, drepturilor bărbatului.