Instituirea schemei de ajutor de stat pentru emisiuni culturale


descărcareGuvernul a decis instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru instituţiile din presa audiovizuală care produc şi difuzează emisiuni cu specific de informare, educare şi culturale, însă a renunţat la instituirea Fondului Audiovizual, din colectarea unui procent de 5% din totalul veniturilor cabliştilor.

Astfel schema ajutorului de stat, aprobată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, arătă că urmăreşte susţinerea operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc şi difuzează emisiuni cu specific de informare, educare şi cultural de interes public.

Bugetul schemei de ajutor de stat, în sumă de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării acestuia, va fi disponibil pentru operatorii economici din domeniul audiovizual care vor putea beneficia de finanţare.

Executivul a renunţat complet la iniţiativa înfiinţării Fondului Audiovizual, iar de administrarea şi monitorizarea noii scheme de ajutor de stat se va ocupa Consiliul Naţional al Audiovizualului.