Propuneri de modificare a Codului de procedură penală


51de92b06876c-524x350Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea ministrului justiţiei în vederea întreprinderii demersurilor necesare pentru promovarea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului de procedură penală, aprobat prin Legea nr. 135/2010.

Astfel, potrivit actului normativ, se modifică art. 207, alin. 6, în care este specificat că “În tot cursul procedurii de cameră preliminară, judecătorul de cameră preliminară, din oficiu, verifică periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu sau dacă au apărut temeiuri noi, care să justifice menţinerea acestor măsuri.

Totodată, art. 208 alin. 4 prevede ca “În tot cursul judecăţii, instanţa, din oficiu, prin încheiere, verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpat sau dacă au apărut temeiuri noi, care să justifice menţinerea acestor măsuri.”