Proiect de ordonanţă privind modificarea Legii pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale


lc
Guvernul României a elaborat un proiect de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr. 139/2014 privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia.

Actul normativ prevede modificarea alin. (1) al artic. 7, care va avea următorul cuprins:
“Art. 7. – (1) În cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se înfiinţează Direcţia monitorizare inspecţii, verificare şi control prin preluarea activităţilor de inspecţie, de verificare şi de control de la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu excepţia celor de inspecţie în domeniul zootehniei din cadrul acestora.”

Cea de-a doua modificare face referire al art. 8, la care se modifică aliniatele (2), (3) şi (4), astfel vor avea următorul cuărins:
“(2) Agenţia se înfiinţează prin preluarea activităţii şi a personalului Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie “Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, care se reorganizează, precum şi a personalului cu atribuţii de inspecţie în domeniul zootehniei din cadrul fiecărei direcţii pentru agricultură judeţeană şi a municipiului Bucureşti.
(3) Agenţia se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie “Prof. Dr. G.K. Constantinescu” şi a activităţii de inspecţie în domeniul zootehniei.
(4) Patrimoniul Agenţiei se constituie din patrimoniul Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”.”