Delfinariul din Constanţa s-ar putea închide – Proiect


descărcare (10)Delfinariul din Constanţa s-ar putea închide în urma un proiect de lege depus la Parlament. Propunerea aparţine deputatului Remus Cernea şi interzice menţinerea delfinilor în captivitate. Parlamentarul este de acord ca spectacolele de la Constanţa să continue cu cei doi delfini care se află acolo, dar să nu mai fie aduşi alţii.

Ni-Ni şi Chen-Chen nu par deloc deprimaţi. Ei sunt dornici de încă o reprezentaţie reuşită. Nici antrenorii lor nu-şi fac griji. Spun că cei doi delfini s-au născut şi au crescut în captivitate şi s-ar adapta greu sau chiar n-ar putea supravieţui în mediul lor natural.

Deputatul afirmă că delfinii înoată cel puţin 70 de kilometri pe zi, iar în bazinele din spaţiile de agrement se simt ca un om într-o cuşcă. Astfel, Remus Cernea propune desfiinţarea delfinariului.

Îşi va putea continua activitatea cu delfinii existenţi, dar nu va mai putea aduce alţi noi delfini. Amuzamentul oamenilor nu se poate baza pe suferinţa acestor fiinţe”, a precizat Remus Cernea.

Proiectul va intra în dezbatere săptămâna viitoare.