Cea de-a 43-a Conferință Regională Europeană INTERPOL


descărcare (1)În scopul organizării, la București, în perioada 19-21 mai 2015, a celei de-a 43-a Conferințe Regionale Europene INTERPOL, Guvernul a aprobat câteva acte normative.

Astfel, printr-un proiect de lege aprobat de Executiv, se ratifică Acordul între Guvernul României și Organizația Internațională de Poliție Criminală (OIPC) – INTERPOL privind privilegiile și imunitățile participanților la acest eveniment.

Totodată, Guvernul a aprobat o hotărâre conform căreia Conferința Regională Europenă INTERPOL va fi organizată la București de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției Române.

Conferința Regională Europeană INTERPOL este un eveniment marcant la nivel regional, la care vor participa peste 150 de delegați din 50 de țări, dar și reprezentanți ai unor organizații internaționale invitați de Secretariatul General al OIPC INTERPOL.

Costurile organizării conferinței sunt evaluate la 300.000 euro și vor fi suportate din bugetul pe anul 2015 al Ministerului Afacerilor Interne.