Guvernul a avizat programul manifestărilor de 21 mai 2015, când va fi comemorată Ziua Eroilor


lc
Guvernul României a avizat proiectul de hotărâre care prevede aprobarea Programului manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor – 21 mai 2015
. Actul normativ cuprinde măsuri administrativ – organizatorice şi manifestări comemorative în vor fi organizate în capitală, în ţară, dar şi peste hotare.

Sumele necesare punerii în aplicare a Programului vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin bugetele aprobate ale instituţiilor angrenate în punerea în aplicare a măsurilor şi manifestărilor prevăzute în document.

Cadrul juridic care reglementează desfăşurarea manifestărilor comemorative prilejuite de Ziua Eroilor este prevăzut în Capitolul V din Legea nr. 379/2003, conform căruia festivităţile din ţară şi din străinătate, dedicate memoriei eroilor României, se desfăşoară pe baza unui program elaborat de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, în colaborare cu toate instituţiile statului care pot contribui la asigurarea caracterului solemn al activităţilor din Ziua Eroilor şi la buna lor desfăşurare.