Bunurile imobiliare sechestrate ar putea fi transformate în unităţi medicale sau de învăţământ


cc
Potrivit unui proiect de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate, imobilele confiscate, în urma unei decizii a magistraţilor, ar urma să fie transformate în unităţi medicale, de învăţământ sau în sedii ale unor instituţii publice.

În actul normativ este specificat faptul că toate sumele de bani sechestrate şi virate în conturile deschise pe numele Agenţiei Naţionale de Identificare a Bunurilor Indisponibilizate vor fi purtătoare de dobânzi.

Un alt aspect precizat în programul legislativ se referă la faptul că în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei instanţei prin care s-a dispus confiscarea unei sume de bani, Agenţia dispune virarea sumei la bugetul de stat. În cazul sumelor rezultate din valorificarea bunurilor puse sub sechestru, se vor deduce cheltuielile efectuate de Agenţie în acest scop.

Proiectul de lege se află în Parlament, unde a fost transmis spre dezbatere în regim de urgenţă. De asemenea, acesta a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei, pănă în 15 aprilie.