Votarea membrilor CNCD şi modificarea Statutului deputatului şi senatorului


imunitateBirourile Permanente ale Camerelor au hotărât că Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni în şedinţă comună pentru a vota candidaţii pentru cele 6 locuri vacante de la CNCD şi pentru a modifica legea Statutului deputaţilor şi senatorilor privitor la ridicarea imunităţii parlamentare.

Precizările au fost făcute de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, după şedinţa Birourilor Permanente.

“Pe ordinea de zi a şedinţei de plen comun vom avea votul pentru şase posturi vacante în Consiliul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Un alt punct foarte important este modificarea Statutului deputatului şi senatorului”, a menţionat senatorul Cristian Dumitrescu.

Acesta a mai subliniat că pe ordinea de zi a plenului comun se mai află înlocuirea la conducerea Comisiei pentru modificarea legilor electorale a lui Valeriu Zgonea cu Mihai Voicu, iar în Comisia pentru modificarea Constituţiei se va vota înlocuirea senatorului Crin Antonescu cu senatorul Ioan Chelaru.

În data de 24 martie, comisiile juridice, de egalitate de şanse şi drepturile omului au validat 6 membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, deputata PNL Cristina Pocora criticând rezultatul votului şi arătând că PSD nu a respectat ”înţelegerile şi ponderile din Parlament”.

În urma audierilor, au primit votul senatorilor şi deputaţilor Asztalos Csaba Ferenc, propus din partea UDMR, Claudia Sorina Popa, din partea PNL, care este şi în prezent membru al Colegiului Director al CNCD, Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog social, Luminiţa Gheorghiu şi Cristian Jura, care sunt şi în prezent în conducerea CNCD şi Dragoş Tiberiu Niţă, candidat independent.