Interzicerea completă a fumatului, extinsă la cluburi, restaurante, spaţii de joacă


lcDeputatul Aurelia Cristea afirmă că proiectul de lege privind interzicerea fumatului în instituţiile publice nu stopează complet fumatul în spaţiile închise, fiind necesar ca interdicţia să fie extinsă şi la baruri, cluburi, restaurante şi spaţii de joacă.

Aceasta precizează că iniţiativa legislativă, care aparţine deputatului PSD Tamara Ciofu, presupune interzicerea completă a fumatului în spaţiile autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, dar şi în unităţile sanitare, de stat şi private.

Deputatul propune ca prin proiectul legislativ pentru modificarea şi completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, publicată în Monitorul Oficial nr. 435/2002, să se interzică complet fumatul şi în spaţiile de joacă pentru copii, în spaţiile închise de la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

În propunerea legislativă se mai include “interzicerea comercializării cu amănuntul a produselor din tutun în spitale şi în unităţi de învăţământ şi la o distanţă mai mică de 250 metri faţă de orice punct de acces în spitale şi unităţi de învăţământ”, dar şi înfiinţarea unei “linii telefonice de sesizare, creată de ANPC, în care se pot sesiza contravenţiile determinate de încălcarea legii”.