Facilitarea schimbului transfrontalier de informații cu privire la încălcările normelor de circulație


descărcare (7)Directiva (UE) 2015/413 a Parlamentului European și a Consiliului de facilitare a schimbului transfrontalier de informații cu privire la încălcările normelor de circulație care afectează siguranța rutieră, a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 68, din 13 martie 2015.

Astfel, se menţionează îmbunătățirea siguranței rutiere ce reprezintă un obiectiv central al politicii Uniunii în domeniul transporturilor. Uniunea doreşte o politică de îmbunătățire a siguranței rutiere, având ca obiectiv reducerea deceselor, a vătămărilor corporale și a daunelor materiale.

Un element important al acestei politici îl constituie aplicarea consecventă a sancțiunilor pentru încălcările normelor de circulație săvârșite în Uniune care pun în pericol în mod semnificativ siguranța rutieră.

Totodată, directiva urmărește să asigure un nivel ridicat de protecție pentru toți utilizatorii drumurilor din Uniune, facilitând schimbul transfrontalier de informații privind încălcările normelor de circulație care afectează siguranța rutieră.