8 mai – Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi


klaus-iohannis-semnatura
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat mai multe legi, printre care cea privind declararea zilei de 8 mai Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

Legea are ca obiect de reglementare declararea zilei de 8 mai Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, având drept scop promovarea egalităţii de şanse între sexe ca parte integrantă a politicii sociale.

Preşedintele a mai semnat şi decretele de promulgare a: Legii pentru aprobarea O.U.G. nr. 52/2014 privind stabilirea unor măsuri financiare şi pentru interpretarea unor prevederi legale; Legii privind aprobarea O.U.G. nr. 14/2011 pentru protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor privind dobândirea dreptului de folosinţă pe o perioadă determinată a unuia sau a mai multor spaţii de cazare, a contractelor pe termen lung privind dobândirea unor beneficii pentru produsele de vacanţă, a contractelor de revânzare, precum şi a contractelor de schimb; Legii pentru aprobarea O.U.G. nr. 30/2014 privind modificarea şi completarea O.U.G. nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală; Legii privind aprobarea O.U.G. nr. 21/2014 pentru modificarea art. 6 din Legea nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre.

De asemenea, preşedintele Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea O.U.G. nr. 53/2014 pentru modificarea O.G. nr. 24/2010 privind controlul operaţiunilor care fac parte din sistemul de finanţare prin FEGA, precum şi decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea O.U.G. nr. 113/2013 privind unele măsuri bugetare şi pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului.