Modificările privind organizarea concursului de admitere în magistratură, au fost aprobate


lc+olesea
În Monitorul Oficial nr. 900 din data de 11 decembrie 2014 au fost publicate Hotărârea Plenul Consiliului Superior al Magistraturi nr. 1131/2014 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii și Hotărârea nr. 1216/2014 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură.

Printre noile modificări se enumeră constituirea unei baze de date cu subiecte pentru testul de verificare a raţionamentului logic, gestionată exclusiv de către Institutul Naţional al Magistraturii. Baza de date va fi actualizată periodic, în funcţie de necesităţi.

O altă modificare ţine de persoanle incluse în comisiile de concurs, astfel că va fi interzisă numirea în comisii a persoanelor care au soţul sau soţia, rude ori afini până la gradul al patrulea inclusiv în rândul candidaţilor. Numirea membrilor comisiei de elaborare a subiectelor pentru baza de date se va face la începutul anului calendaristic, în funcţie de necesităţi şi de calendarul estimativ al concursurilor şi examenelor.