Strategia Energetică Naţională 2015-2035


energie
Departamentul pentru Energie a lansat o nouă dezbatere publică în privinţa Strategiei Energetice Naţionale. pentru perioada 2015-2035.

Documentul supus dezbaterii reprezintă analiza sistemului energetic naţional şi a angajamentelor asumate de România, ca stat membru al Uniunii Europene.

Acest document va constitui fundamentul pe care vor fi formulate scenarii viitoare de dezvoltare a sistemului energetic românesc, precum şi propuneri de politici energetice, care să fie adoptate în următorii 20 de ani.

Documentul supus dezbaterii publice a fost elaborat de către Departamentul pentru Energie, cu participarea şi consultarea mai multor specialişti din mediul academic, mediul de afaceri, precum şi din societatea civilă.

Strategia Energetică 2015 – 2035 trebuie să fie un instrument viu, clar în exprimare, riguros în abordare, flexibil în utilizare, inovativ în conţinut şi fezabil în măsuri, un instrument care să plaseze România în rândul ţărilor puternice, dar atractive pentru investitori. Într-o etapă următoare, intenţionăm să supunem dezbaterii publice previziunile şi scenariile privind sectorul energetic“, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Pentru a asigura stabilitatea şi predictibilitatea domeniului energetic pe termen mediu şi lung, ne dorim să obţinem un acord din partea clasei politice, în special din partea partidelor politice parlamentare“, a mai spus ministrul delegat pentru Energie.

În prezent, România are o strategie energetică naţională, adoptată în 2007 şi care este valabilă până în anul 2020.