Regulamentul privind titlurile de interes respins de ASF


regulam

Proiectul de regulament prin care Fondul Proprietatea intenţiona să se listeze la Londra prin intermediul titlurilor de interes nu a primit aprobarea din partea ASF.

Regulamentul care a primit aviz negativ din poartea ASF ar fi permis listarea unui emitent tranzacţionat la bursă în România pe o piaţă dintr-un alt stat membru UE prin intermediul titlurilor de interes, mecanism pe care Fondul Proprietatea (FP) intenţiona să îl folosească pentru listarea la Londra.

După încheierea perioadei de consultare publică, Consiliul ASF nu a întrunit în şedinţa din data de 26 noiembrie 2014 majoritatea voturilor pentru aprobarea Regulamentului privind listarea pe o piaţă dintr-un alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes, a acţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din România“, se arată într-un anunţ al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

ASF a aprobat anterior modificările necesare extinderii posibilităţii emiterii certificatelor de depozit pentru toţi emitenţii listaţi în România. În urma deciziei, toate societăţile listate pe piaţa de capital din România pot să fie admise la tranzacţionare şi în alte state membre ale Uniunii Europene prin intermediul certificatelor de depozit.