Guvernul a adoptat Strategia Națională de Sănătate 2014 – 2020


spital1Purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă a declarat că Guvernul a adoptat o hotărâre privind aprobarea Strategiei Naționale de Sănătate 2014-2020 și a Planului de acțiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei Naționale.

Corneliu Calotă a mai precizat că este în premieră în istoria modernă a României când se adoptă o asemenea strategie pe sănătate, acesta fiind rezultatul dezbaterii cu toate segmentele interesate, asociații profesionale, sindicate și alții.

Se are în vedere dezvoltarea de servicii de sănătate minimale și de bază accesibile tuturor, de calitate și cost eficace, cu accent pe prevenție. Doi: mai buna integrare a asistenței medicale prin consolidarea serviciilor clinice ambulatorii pentru creșterea ponderii afecțiunilor rezolvate în ambulatoriu și reducerea numărului de cazuri de spitalizare continuă. Și trei, reorganizarea serviciilor spitalicești și asigurarea continuității îngrijirilor. De asemenea, trebuie menționat faptul că această strategie face posibilă accesarea de resurse din fondurile structurale“, a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului cu privire la schimbările în sistemul de sănătate vizate de strategie.