Termenul limită pentru microciparea câinilor prelungit


descărcare (1)

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a declarat faptul că termenul până la care trebuie microcipaţi câinii, 1 ianuarie 2015, ar putea fi prelungit. Acest fapt s-a datorat faptului că proprietarii din toate judeţele şi organizaţiile profesionale ale medicilor veterinari au solicitat prelungirea termenului până la care trebuie microcipaţi câinii, mai ales din cauza mediului rural, unde populaţia are resurse financiare limitate.

Reamintim că la 1 noiembrie 2014 a fost demarată campania de vaccinare antirabică a câinilor din gospodăriile populaţiei la nivel naţional, care presupune nu doar imunizarea patrupedelor, ci şi identificarea şi înregistrarea lor, ca parte a strategiei de gestionare a întregii populaţii canine din România.

Prevederile Ordinului nr. 29 din 25 februarie 2014 – act oferit de orice program legislativ, acţiunea de vaccinare antirabică este obligatorie şi va fi efectuată doar la câinii identificaţi prin microcipare şi însoţiţi de carnet de sănătate.

Acţiunea de vaccinare antirabică, ale cărei costuri sunt suportate de la bugetul de stat, este obligatorie şi va fi derulată până la sfârşitul lui februarie 2015.