Institutul Cantacuzino trece în coordonarea Ministerului Educaţiei


institutul-cantacuzino-nu-mai-are-voie-sa-produca-vaccinuri-1084

Conform unei hotărâri adoptate de Guvern, Institutul Cantacuzino, aflat până în prezent în coordonarea Ministerului Sănătăţii, va trece în coordonarea Ministerului Educaţiei.

Decizia a fost luată pentru ca institutul să poată accesa fonduri europene de cercetare prin programele derulate de MEN şi în acest mod să îşi reia cât mai curând activitatea de producţie a vaccinurilor.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că institutul Cantacuzino se reorganizează odată cu trecerea din coordonarea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Educaţiei Naţionale, urmărindu-se ştergerea datoriilor şi obţinerea de venituri proprii.

Totodată, ministrul a ţinut să precizeze că nu se doreşte închiderea institutului ci revitalizarea lui, fiindcă a fost creat ca institut de cercetare de elită şi trebuie readus acolo unde îi este locul.

De asemenea, ministrul a spus că se va face o evaluare a angajaţilor pentru că este nevoie de angajaţi pe măsură.

Institutul Cantacuzino, care se număra printre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, şi-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie.