Finanţare pentru Programul privind tratamentul accidentului vascular cerebral


lc+olesea
Începând cu luna octombrie Ministerul Sănătăţii va aloca circa 5 milioane de lei, pentru tratamentul pacienţilor cu accident vascular cerebral (AVC) din şapte spitale aflate într-un program naţional.

Uunităţile medicale incluse în program sunt: Spitalul Univeristar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Univeristar de Urgenţă Elias, Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Cerebrovsculare, Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Timiş, Spitalul Judeţean de Urgenţă Oradea, şi Spitalul Clinic «Nicolae Oblu» din Iaşi.

Programul pentru AVC a fost lansat după programul naţional de infarct miocardic acut care a fost un succes, reducând mortalitatea de la 13,5 la sută la 8,2 la sută, în patru ani de la lansare.

Pe lângă programele lansate până acum, Ministerul Sănătăţii îşi propune să mai lanseze şi programul “Acţiuni prioritare pentru tratamentul pacienţilor critici cu leziuni traumatice acute”, pentru care se vor aloca 30 de milioane de lei şi care se va desfăşura în 20 de spitale.