Ajutoare financiare pentru 11 localităţi în blocaj financiar


lc+olesea
Guvernul a anunţat despre alocarea a 25,584 de milioane de lei pentru 11 localităţi aflate în insolvenţă, în executare silită 
sau în imposibilitate de plată, nouă dintre acestea având primari PSD.

Hotărârea privind alocarea resurselor financiare din Fondul de rezervă bugetară are la bază solicitări ale autorităţilor administraţiei publice locale din Aninoasa, Lupeni, comuna Izvoarele, comuna Ciocăneşti, Reşiţa, Luduş, comunele Teaca, Livezile, Budacu de Jos şi Parva şi comuna Dudeştii Vechi.

Localitatea Aninoasa va primi suma de 3,7 milioane de lei, sumă necesară conform Planului de redresare financiară admis de Tribunalul Hunedoara, ca urmare a procedurii de insolvenţă a oraşului, deschisă în anul 2014.

Pentru comuna Izvoarele vor fi alocate 1,1 milioane de lei, pentru comuna dâmboviţeană Ciocăneşti – 9,9 milioane de lei, pentru comuna Teaca – 587.000 de lei, pentru comuna Livezile va fi alocată suma de 317.000 de lei, etc.

Hotărârea privind alocarea acestor sume prevede că decontarea se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unităţile administrativ-teritoriale, iar ordonatorii principali de credite ai bugetului local din localitatea în cauză vor răspunde de modul de utilizare a sumelor repartizate.