Proiect de modificare a procesului-verbal privind contravenţiile din domeniul sănătăţii publice


lc-olesea
La 8 septembrie Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin privind modificarea şi completarea formularului-model pentru procesul-verbal de constatare a contravenţiilor utilizat în activitatea de control din domeniul sănătăţii publice.

Prima modificare la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1546/2011 se referă la articolul 3 care va avea următorul cuprins:
Art. 3. – Contravenţiile se constată şi sancţiunile contravenţionale se aplică de către:
a) personalul împuternicit, prevăzut la art. 59 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, cu completările ulterioare;
b) personalul împuternicit, prevăzut la art. 4 alin. (1) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 617/2014 privind stabilirea cadrului instituţional şi a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide.”

O altă modificare ţine de anexa la ordinul nr. 1546/2011, conţinutul căreia reprezintă formularul-model pentru procesul-verbal de constatare a contravenţiilor. Anexa a fost modificată astfel încât amenda să poată fi plătită în termen de 15 zile, pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal jumătate din minimul amenzii prevăzute.