Cardurile de sănătate vor fi livrate prin poştă


DR+OLESEA
La 5 septembrie Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au semnat acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional, valoarea contractului fiind de 37,5 milioane lei, cu o durată de patru ani.

Procesul de distribuire va începe la 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Alexandru Petrescu, directorului general al Companiei Naţionale Poşta Română, a precizat că până la sfârşitul lunii octombrie urmează să fie distribuite la nivel naţional circa 90% din cardurile de sănătate.

Petrescu a mai menţionat că cardul de sănătate va fi livrat destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

Semnarea actului normativ a avut loc în prezenţa premierului Victor Ponta, care s-a arătat mulţumit de implementarea noului proiect, şi a ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Băniciou, a precizat că din cele peste 13 milioane de carduri câte vor fi imprimate în total, în ultimele 6 luni au fost tipărite peste 9,5 milioane de carduri, pentru care au fost plătite 123 milioane lei.