Proiect de peste 36 milioane lei


 1

O staţie de sortare şi o alta de compostare a deşeurilor vor fi construite în localitatea Remetea din judeţul Harghita, în cadrul unui proiect de execuţie în valoare de aproape 36,72 milioane de lei, publicat în Sistemul Electronic a Achiziţii Publice (SEAP).

Pe lista investiţii se găsesc construcţia unui compartiment de stocare temporară pentru deşeuri periculoase şi a unei spălătorii auto şi de container.

Potrivit noutăților legislative, valoarea estimată a contractului ‘Proiectare şi execuţie staţie de sortare şi staţie de compostare Remetea’ include cheltuielile pentru investiţia de bază, cheltuielile cu organizarea de şantier, cheltuielile de proiectare şi cheltuieli diverse şi neprevăzute, astfel: 33,739 milioane lei (fără TVA) – investiţia de bază şi proiectare, la care adaugă 519.652 lei (organizare de şantier), alte 2.460.725 lei (diverse şi neprevăzute, echivalent a 8% din investiţia de bază şi proiectare).

Termenul contractului/acordului cadru/SAD sau durata pentru finalizare este de 39 de luni de la data atribuirii contractului.

Finanţarea proiectului se va realiza din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), bugetul de stat şi bugetul local în conformitate cu prevederile Contractului de finanţare aferent.