Noile modificări propuse la legea educaţiei va pune pe butuci toată reforma învăţământului


descărcare

Cele 97 de modificări propuse pentru Legea educaţiei promovate de Guvern “pune pe butuci toată reforma învăţământului” şi arată “o optică nu numai stângistă, nu numai socialistă”, ci “mafiotică” asupra sistemului de învăţământ, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, menționeayă că Ordonanţa de urgenţă care vine în modificarea Legii Educaţiei este rezultatul unor lungi discuţii şi negocieri, iar în act nu sunt schimbări care să bulverseze sistemul, ci corecturi absolut necesare.

Reamintim că  în Monitorul Oficial al României nr. 486/2014 a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 49/26 iunie 2014 și include o serie de modificări legislative pentru Legea educației naționale nr. 1/2011.

Preşedintele Traian Băsescu a scris că: “Potrivit alin. (4) şi (6) al Art. 115 din Constituţie, Ordonanţele de urgenţă pot fi adoptate «numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată», neputând «afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie». Din coroborarea celor două prevederi constituţionale mai sus indicate, pentru emiterea unei ordonanţe de urgenţă, trebuie îndeplinite, în mod cumulativ, cele două cerinţe: urgenţa şi sfera obiectului de reglementare”.