Posesorii de cartele pre-pay sunt obligaţi să pună la dispoziţia vânzătorului datele sale personale


lc+olesea
În 2 iulie Camera Deputaţilor a aprobat proiectul de lege care prevede că orice persoană care cumpără o cartelă pre-plătită trebuie să pună la dispoziția vânzătorului numai datele de identificare din buletin sau pe cele din pașaport ori din permisul de conducere.

Pentru adoptarea actului normativ ce ţine de modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, au votat 195 de deputaţi, 20 au fost împotrivă, iar 75 s-au abţinut de la vot.

Săptămâna trecută atât Comisia juridică, cât și cea de IT din Camera Deputaților au dat raport de admitere la acest proiect de lege, Senatul a adoptat anterior iniţiativa legislativă, iar Camera Deputaţilor reprezintă forul decizional.

Președintele Comisiei pentru tehnologie informațională din Camera Deputaților, Daniel Oajdea a precizat că legea prevede o perioadă de un an pentru ca posesorii de cartele preplătite să aibă posibilitatea de a furniza operatorilor de telefonie datele personale de identificare. În caz contrar, se anulează numărul de telefon.

Dacă va fi promulgată, legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015.