Legea parteneriatului public privat a fost adoptată în forma sa iniţială


lc-olesea
În 11 iunie Camera Deputaţilor a respins obiecţiile preşedintelui Traian Băsescu la legea parteneriatului public privat şi a adoptat legea în forma sa iniţială. Băsescu este nemulţumit de faptul că în proiect nu sunt stabilite clar situaţiile ce pot constitui motive excepţionale de interes naţional sau local care pot conduce la încetarea unilaterală a contractului parteriatului public privat.

Noutatea legislativă reglementează încheierea şi derularea parteneriatului public-privat ce are ca obiect realizarea, reabilitarea şi extinderea unui bun sau a unor bunuri destinate prestării unui serviciu public şi/sau operării unui serviciu public.

Proiectul prevede că în cazul în care partenerul privat sau societatea de proiect nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate în cadrul contractului sau obligaţiile faţă de finanţatorii proiectului, partenerul public, din proprie iniţiativă sau la solicitarea finanţatorilor proiectului, va putea înlocui partenerul privat.

Pe lângă aceasta proiectul mai prevede că înlocuirea partenerului privat se poate face fără realizarea unei noi proceduri de atribuire, în anumite condiţii.