Controverse privind OUG pentru aprobarea proiectelor de finanţare locală


curtea constitutionala
Vicepreşedintele PDL, Alin Tişe, a solicitat Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională OUG nr. 30/2014 din motiv că ordonanţa ar încalca Constituţia şi a cerut demisia ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea.

Tişe a arătat că prin OUG nr. 30/2014 se modifică modul de alocare a banilor de la buget către comunităţile locale, astfel încât aceasta să se facă de către ministrul Dezvoltării, arătând că astfel toţi banii care vor merge pe programul naţional de dezvoltare locală vor fi decişi de ministru şi ar fi “o politizare fără precedent” a alocării banilor publici.

În această ordonanţă, toate proiectele locale sunt pesedizate din pixul domnului Dragnea, este o politizare fără precedent a alocării banilor publici, o intenţie a PSD de aloca discreţionat aceşti bani în funcţie de interesul politic“, a mai susţinut Tişe.

OUG nr.30/2014 privind modificarea şi completarea OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 415 din 4 iunie 2014.