Avizarea activităţilor în domeniul dispozitivelor medicale


spital1Noutăţi legislative: Ministerul Sănătății a supus dezbaterii publice proiectul de Ordin privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Titlului XIX din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la avizarea activităţilor în domeniul dispozitivelor medicale.

Potrivit proiectului de act normativ, structura de specialitate care realizează politica Ministerului Sănătăţii în domeniul dispozitivelor medicale este Direcţia Generală Infrastructură şi Aparatură Medicală – Compartimentul dispozitive medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Proiectul de ordin mai este arătat că activităţile de comercializare şi de prestări servicii în domeniul dispozitivelor medicale, supuse controlului prin avizare sunt:

  • Import dispozitive medicale;
  • Distribuţie dispozitive medicale;
  • Reparare, mentenanţă şi punere în funcţiune/instalare dispozitive medicale;
  • Optică medicală – confecţionare/reparare ochelari conform prescripţiei unui specialist;
  • Protezare.

La intrarea în vigoare a proiectului de ordin se abrogă Ordinul M.S. nr. 1636/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 176/2000 privind dispozitivele medicale, cu modificările ulterioare, referitoare la avizarea unităţilor de tehnică medicală, mai arată programul legislativ.