Modificări la OUG privind Programul naţional de dezvoltare locală


guvern
În Monitorul Oficial nr. 415 din 4 iunie 2014 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2014 privind modificarea şi completarea OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală.

Actul legislativ aduce modificări art. 5 din OUG nr. 28/2013: “Art. 5. – Beneficiarii programului sunt unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, respectiv comunele, municipiile şi oraşele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, judeţele, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condiţiile legii, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

La art. 9, după alin. (4) se introduce un nou alineat, cu următorul cuprins: “(4^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), în situaţii justificate, beneficiarii prevăzuţi la art. 5 pot transmite Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice propunerile de finanţare, detaliate pe obiective de investiţii în continuare şi obiective de investiţii noi, pentru anul în curs.

De asemenea, se introduce un nou alineat la art. 12: “(3) În situaţiile în care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu şi-a onorat în anii precedenţi obligaţiile de plată prevăzute în contractele de finanţare, din lipsa creditelor bugetare, iar plata lucrărilor a fost asigurată din bugetele locale, se pot deconta în anul curent şi cheltuieli efectuate şi decontate de beneficiari.