Modificări privind funcționarea creșelor


LC+Olesea
În 3 iunie senatorii au decis ca creșele, care găzduiesc copii și pe timp de noapte, să funcționeze doar în situații excepționale. Potrivit  inițiativei legislative la creșă nu mai pot fi înscriși copiii cu vârsta de până la un an.

Deputaţii speră că părinţii vor participa intens la creşterea şi educarea copiilor săi, vor petrece cu aceştia mai mult timp şi vor putea să le asigure confortul emoţional şi stabilitatea de care au nevoie.

Modificările la Legea nr. 263/2007 au la bază  situaţia nefavorabilă din mai multe familii din România, în care părinţii decid să îşi ducă copiii la creşe săptămânale, uneori din comoditate sau lipsă responsabilităţii.

Cu regret în prezent asistăm la o formă tipică de abandon, care împiedică dezvoltarea armonioasă a copilului, de aceea este necesară desfiinţărea acestor creşe, pentru a responsabiliza familiile de a se implica activ în îngrijirea şi creşterea copiilor lor.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, anterior aprobat şi de Camera Deputaţilor, iar în cele ce urmează aceasta trebuie să fie promulgată de preşedintele ţării şi ulterior publicat în Monitorul Oficial.