Prin decizia luată de Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare parţiale, care vor avea loc pe 25 mai, a fost interzisă intrarea în cabina de vot cu dispozitive care pot capta imagini, fotografierea sau filmarea buletinelor de vot în interiorul cabinei, părăsirea localului secţiei de votare cu buletine de vot de către alegători.
Potrivit deciziei BEC membrii birourilor electorale, persoanele acreditate, candidaţii, primarii, viceprimarii şi consilierii locali nu pot însoţi alegătorii în cabinele de vot.
De asemenea, nu pot fi instalate echipamente de înregistrare audio şi video în interiorul secţiilor de votare, este permisă preluarea de imagini şi sunet, în vederea informării opiniei publice, exclusiv de către reprezentanţii acreditaţi ai presei scrise, radioului şi televiziunilor, limitată în timp de necesitatea asigurării ordinii şi corectitudinii procesului de votare.
Votul este valabil exprimat în următoarele cazuri:
a) în cazul în care ştampila cu menţiunea “VOTAT” a fost aplicată în interiorul unui patrulater înscris pe buletinul de vot;
b) în cazul în care ştampila cu menţiunea “VOTAT” nu a fost aplicată conform lit. a) dar totuşi atinge oricare dintre limitele unui singur patrulater înscris pe buletinul de vot;
c) în cazul în care ştampila cu menţiunea “VOTAT” a fost aplicată conform lit. a) sau b) însă tuşul s-a imprimat şi pe cealaltă parte a foii pe care a fost aplicată ştampila cu menţiunea “VOTAT”;
d) în situaţia în care ştampila cu menţiunea “VOTAT” a fost aplicată de mai multe ori în acelaşi patrulater sau atât într-un patrulater, cât şi în afara oricărui alt patrulater.
Votul este nul în următoarele cazuri:
a) în cazul în care pe buletinul de vot nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare;
b) în cazul în care a fost utilizat un buletin de vot de alt model decât cel legal aprobat sau un buletin de vot fals;
c) în cazul în care ştampila cu menţiunea “VOTAT” este aplicată pe mai multe patrulatere ale buletinului de vot sau în afara acestora.