Clarificări privind aplicarea Codului fiscal prin modificarea normelor metodologice


151524_articol

Ministerul Finanţelor Publice publică știri juridice pe site-ul oficial www.mfinante.ro unde a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004.

Prin aceast act intituția își propune să clarifice modul de aplicare a reglementărilor din Codul fiscal privind neimpozitarea profitului reinvestit şi clarifică modul de determinare a bazei impozabile a impozitului pe construcţii.

Proiectul conţine exemple de calcul pentru  o mai bună înţelegere a modalităţii de calcul a profitului reinvestit, astfel venind în ajutor contribuabililor care aplică pentru această facilitate fiscală.

De asemenea se propun clarificări referitoare la impozitul pe construcţii, ţinând cont de situaţiile de aplicare a impozitului pe clădiri, întrucât impozitul pe construcţii nu se aplică clădirilor pentru care se datorează impozit pe clădiri. Totodată se aduc explicaţii pentru construcţiile care sunt reflectate în afara bilanţului.