Inspectorul general al IGPR poate deveni secretar de stat


politia-romana
Potrivit proiectului de Lege pentru modificarea alin. (1) al art.8 din Legea nr.218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, Inspectorul general al IGPR ar putea deveni secretar de stat.

Proiectul se alfă la votul final în Camera Deputaţilor.

Astfel, în vederea creşterii rolului şi implicării inspectorului general al IGPR în adoptarea deciziilor strategice şi pentru asigurarea unui nivel de reprezentare adecvat rolului Poliţiei Române în rândul autorităţilor de aplicare a legii, prin proiectul de act normativ se propune ca funcţia de inspector general al IGPR să fie ridicată la rangul de secretar de stat.

Demersul legislativ nu presupune asigurarea unor resurse financiare suplimentare, diferenţa între clasele de salarizare şi coeficienţii de ierarhizare ale celor două funcţii neavând influenţe asupra numărului de indicatori în finanţare, care va rămâne nemodificat.

Din punct de vedere administrativ, numirea în funcţia respectivă de secretar de stat se va realiza ca urmare a numirii unui poliţist în fucncţia de inspector general al IGPR prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, în condiţiile prevăzute de art. 8 alin. (1) din Legea nr. 218/2002, republicată în Monitorul Oficial nr. 307 din 25 aprilie 2014, procedură care respectă şi prevederile art. 15 lit. d) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionare Guvernului României.