Proiect privind modificarea Ordinului ANSVSA nr. 29/2014


LC-Olesea
În 30 aprilie 2014 Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul nr. 29/2014
pentru aprobarea Normelor  metodologice de aplicare a Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale.

Potrivit noutății legislative se va modifica punctul 51 din Notă din Anexa nr. 1, care va avea următorul cuprins:
„51. Inspecţiile în exploataţiile nonprofesionale înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor sunt programate a se efectua în două campanii, respectiv februarie – mai şi septembrie-octombrie. După finalizarea inspecţiilor în exploataţiile nonprofesionale din perioada februarie – mai, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor analizează în detaliu modalitatea de realizare a acestora şi rezultatele obţinute. În funcţie de concluziile acestor analize, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor decide dacă este necesar efectuarea celei de a doua campanii de inspecţii în exploataţiile nonprofesionale programate a se desfăşura în perioada septembrie-octombrie. Plata pentru realizarea inspecţiilor în exploataţiile nonprofesionale se efectuează numai în cazul în care au fost operate în Baza Naţională de Date toate modificările identificate în teritoriu în momentul efectuării acestor inspecţii.”

Următoarea modificare este prevăzută la Capitolul I secţiunea 1 punctul 1 litera B coloana II, punctul 2, teza întâi de la Prima campanie.