Proiect pentru modificarea organizării ANSVSA


descărcare

Ultimile noutăţi legislative din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor include plasarea spre dezbatere publică a proiectului de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, publicată în Monitorul Oficial nr. 834/2009, precum și în orice program legislativ.

Astfel potrivit proiectului, modificările se referă la numărul maxim de posturi în aparatul propriu al Autorităţii care se preconizează a fi de 347, inclusiv demnitarii, dar și la numărul maxim de posturi pentru unităţile subordonate care urmeză a fi de 5.518, din care 1.371 de posturi pe durată determinată în vederea efectuării activităţilor de control oficial conform prevederilor legale naţionale şi europene şi cabinetul preşedintelui.

De asemenea schimbările preconizate se referă la drepturile şi competenţele Autorităţii care include:
– aplicarea de sancţiuni contravenţionale în cazul săvârşirii unor fapte care constituie contravenţii la legislaţia sanitar-veterinară;
– solicitarea organelor administraţiei publice centrale şi locale aplicarea măsurilor legale în caz de necesitate sau de risc iminent pentru sănătatea animalelor, sănătatea publică, protecţia animalelor, protecţia mediului şi siguranţa alimentelor.