Listele şi preţurile de decontare ale medicamentelor


lc2ana

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.275/2011 privind aprobarea listelor şi preţurilor de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate şi a metodologiei de calcul al acestora, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 609 din 30 august 2011.

Astfel, prin prezentul proiect de ordin este actualizată Ordinul nr. 1275/2011, care se acordă bolnavilor cuprinşi în cadrul programelor naţionale de sănătate corespunzătoare denumirilor comune internaţionale (DCI) cuprinse în sublista C2 a anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, ca urmare a apariției Ordinului nr. 335/2014 pentru completarea şi modificarea Ordinului Ministrului Sãnãtãţii nr. 245 din 16 martie 2012 pentru aprobarea preţurilor la medicamentele cuprinse în Catalogul Naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piaţã în România.

Având în vedere cele menționate mai sus, s-a elaborat proiectul ordin pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.275/2011 privind aprobarea listelor şi preţurilor de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate.