Memorandumul pentru semnarea Scrisorii cu FMI aprobat


decret
Președintele Traian Băsescu, precum şi Administrația Prezidențială, a anunţat că la 5 martie a aprobat Memorandumul pentru semnarea Scrisorii cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Preşedintele a declarat că acest Memorandum include precondiţii dintre care o mare parte din ele sunt deja îndeplinite dar şi unele lucruri care trebuie făcute de miniştri.

Acest acord cu Fondul reprezintă un program de guvernare, a cărei îndeplinire va fi în folosul României, chiar dacă include unele măsuri care sunt mai puţin plăcute. Cu ajutorul acestui acord se aşteaptă creșterea competitivității României, în deosebi în companiile de stat.

Astfel a fost aprobat Memorandumul cu tema: a. Aprobarea rezultatului discuțiilor purtate în perioada 21 ianuarie — 4 februarie 2014 în cadrul misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale aferente programului curent de asistență financiară de tip preventiv; b.Aprobarea semnării de către domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, împreună cu guvernatorul Băncii Naționale a României, a Scrisorii de intenție.