H.G. pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale


tribunalMinisterul Sănătăţii a supus spre dezbatere publică H.G. pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015.

Nota de fundamentare a hotărârii arată că prin acest proiect, se propune redefinirea pachetului minimal de servicii medicale şi pachetului de servicii de bază. Prin pachetele de servicii astfel definite se îmbunătăţeşte accesul pacienților la serviciile medicale furnizate de către medicii de familie și medicii din ambulatoriul de specialitate.

Potrivit proiectului de act normativ, repartizarea fondurilor destinate serviciilor medicale, medicamentelor şi dispozitivelor medicale pe casele de asigurări de sănătate se face, în condiţiile legii, de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, după reţinerea la dispoziţia sa a unei sume suplimentare reprezentând 3% din fondurile prevăzute cu această destinaţie. Această sumă se utilizează în situaţii justificate, în condiţiile legii, şi se repartizează până la data de 30 noiembrie a fiecărui an.

Termenul de intrare în vigoare a prezentei hotărâri este 1 aprilie 2014.