Legea Responsabilităţii Fiscale permite Guvernului să schimbe Strategia fiscal – bugetară


descărcare (7)Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru a afirmat că schimbarea structurii guvernamentale permite Guvernului rezultat în urma unei noi majorităţi parlamentare să schimbe Strategia fiscal-bugetară stabilită de vechiul Executiv, în contextul destrămării alianţei de guvernare şi al negocierilor pentru formarea unui nou Guvern.

Astfel, acesta a precizat că majoritatea măsurilor intenţionate de reducere a fiscalităţii cuprinse în Programul de Guvernare al USL erau la stadiul de intenţie. ‘Ele nu erau incluse în niciun fel de proiecţie bugetară. Nici pentru 2014 nu s-au bugetat reducerea CAS sau reducerea de impozit pe profitul reinvestit sau alte măsuri care au fost incluse în programul legislativ de guvernare’, a subliniat Ionuţ Dumitru.

Totodată, Dumitru susţine că anul 2014 fiind an electoral, în România erau aşteptate anumite turbulenţe politice, însă spre deosebire de criza politică din vara lui 2012, când s-au văzut tensiuni pe pieţele financiare, cu deprecieri pentru leu şi majorări de dobânzi, acum nu se simt astfel de presiuni.

Pe de altă parte, el a subliniat că România a obţinut, în ultimii ani, o poziţionare mai bună în ochii investitorilor, mai ales odată cu introducerea ţării în indicele JP Morgan de titluri de stat în monedă locală.

,