Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare


images

Ultima noutate legislativă în domeniul învăţământului primar o constituie proiectul de metodologie al MEN privind înscrierea copiilor în învăţământul primar, potrivit căruia părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014, inclusiv, au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare.

Înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinţilor, şi în cazul în care evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului a fost efectuată de specialişti care atestă pregătirea acestuia pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

În cazul în care evaluarea copilului arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, părinţii îşi vor înscrie copiii la grădiniţă, în grupa mare.

Fiecare unitate de învăţământ defineşte criteriile sale specifice de departajare şi se aplică după aplicarea criteriilor generale. Părinţii vor depune actele necesare pentru  completarea/validarea cererii-tip de înscriere indicate de unităţile de învăţământ.

Prezentul proiect se referă şi la copii care au împlinit vârsta de 7 ani până la data de 31 august, inclusiv, care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014, dar care pot solicita înmatricularea în clasele I deja existente în dependenţă de locurile disponibile.