Restricţii pentru şoferii cu vechime mai mică de un an


cod rutier

Proiectul de modificare a Codului rutier, care include schimbarea unor menţiuni în ceea ce priveşte posesorii permiselor B1 şi B, cu o vechime mai mică de un an, a fost adoptat de către senatorii din Comisiile juridice, pentru apărare şi pentru administraţie publică.

Astfel schimbarea se referă la faptul că şoferii cu vechime mai mică de un an ar putea fi obligaţi să fie însoţiţi de o persoană adultă, membru al familiei sau posesor al permisului de conducere cu o vechime de cel puţin cinci ani, în deplasarea pe timp de noapte.

Mai bine zis la obţinerea permisului de conducere, categoria de şoferi menţionată anterior au obligaţia să nu conducă vehicule din categoria B sau BE cu o putere a motorului mari mare de 110 Kw şi să nu conducă vehicule din categoriile A1, A2 (dacă nu a posedat anterior A1), B1, B şi BE pe timpul nopţii pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă, polei.

Modificările se referă şi valabilitatea permiselor de conducere care va fi de 5 ani pentru persoanele de până la 60 de ani şi de trei ani pentru cei cu vârsta peste 60 de ani în cazul autovehiculelor cu mai multe locuri (C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb, Tv).
Reamintim că dispozițiile circulaţiei pe drumurile publice sunt expuse în Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002, publicată în Monitorul Oficial nr. 670/2006.