Noutăţi privind evaluarea activităţii profesionale a magistraţilor


curtea_constitutional_29848100Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1409/2014 pentru modificarea Regulamentului privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676/2007 a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 18/2014.

Prin acest act se completează criteriile conform cărora sunt numiţi judecătorii şi procurorii în comisiile de evaluare, incluzând precizarea că aceştia trebuie să aibă specializări diferite.

Prevederile referitoare la instruirea ca evaluatori a membrilor comisiei nou numiţi se modifică şi ele, renunţându-se la prevederile care stipulau că aceştia trebuie să urmeze un curs de formare ca evaluatori şi dezvoltare personală.

Conform portalului juridic al Consiliul Superior al Magistraturii, se precizează că după ce au fost desemnaţi de colegiile de conducere ale instanţelor sau parchetelor, membrii comisiilor de evaluare va fi necesar să fie instruiţi ca evaluatori. Instruirea se face de către unul dintre ceilalţi membri ai comisiei de evaluare ori de către unul dintre membrii comisiei de evaluare constituite la nivelul instanţei sau parchetului ierarhic superior.